Twenterand

Skeelerclub biedt nieuwe jeugdtraining aan

Door de redactie

Het skeelerseizoen kwam door de Coronacrisis laat op gang, maar inmiddels stromen vooral bij de jeugdgroepen de nieuwe leden binnen. In de afgelopen periode was in het straatbeeld al te zien hoe populair het skeeleren is: jong en oud 'bonden de wieltjes onder' en gingen de straat op. Deelname aan de trainingen bij de skeelerclub is dé manier om dit ook veilig te leren doen.

Op de vaste trainingsavonden op dinsdag en donderdag wordt door de jeugd in twee groepen onder begeleiding van de enthousiaste jeugdtrainers Anouk en Jasmijn volop getraind. Voor met name de jongste jeugd (vanaf ca. 6 jaar) gaat het op die avonden al net iets te hard. Vandaar dat de club nu met een extra training komt op zaterdagochtend. Onder leiding van de nieuwe trainer Anne-Jelmer leren deze kinderen op een speelse manier de beginselen van het skeeleren. De eerste 5 proeflessen zijn gratis. Daarna kan een (half jaar) lidmaatschap worden aangegaan. Er geldt nog steeds een corona-protocol en daarom is vooraf aanmelden voor de 1e les verplicht. Dit kan via anouk@swct.nl of op 06-12858777. Uiteraard is een helm verplicht; knie-, pols- en elleboogbeschermers worden sterk aangeraden. Skeelers en beschermers zijn in het begin eventueel te lenen tijdens de training.

De trainingen worden gegeven op zaterdagochtend van 9.30 tot ca. 10.15 uur. En als de ouders ook interesse hebben: de volwassen leden trainen op dinsdag- en donderdagavond vanaf 20.00 uur. Ook voor deze doelgroep wordt bekeken of er een extra beginnersgroep mogelijk is. Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar jan@swct.nl of bel 06-15037440.