Twenterand

Shantykorenfestival

Door de redactie

Zaterdag 13 april aanstaande waant een ieder zich in de tijd van de zeevaarders. Shantykoren De Schuytenvaerders en De Kloosterzangers geven dan met ruim honderd zangers een geweldig concert. Ga mee naar de tijd van de zeevaarders tijdens dit avondvullende programma, vol plezier op de ritmische liederen en onder begeleiding van hun muzikanten. Het Punt verzorgt de avond tot in de puntjes met korenwijn en haring in de pauze. De avond begint om 20.00 uur.

"Shanty's en zeemansliedjes zijn vaak liedjes met heel veel gevoel en emoties; verlies van een zeeman, de terugkeer na lange zeereizen, maar ook liefde en ruzies. Al deze teksten zijn vaak al meer dan de moeite waard. Helemaal als je dat dan met zo'n grote groep mannen oefent en bij optredens uit kunt dragen is dat, vooral als je de herkenning ziet bij de bewoners van bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, machtig mooi", zo verwoordt Koos Prins van De Schuytenvaerders.

En of het nou Duitstalige, Engelstalige of Nederlandstalige nummers zijn, de koorleden vinden het vaak allemaal even prachtig. "De favoriete taal is Nederlands maar Duits en Engels doen het ook goed in ons koor", aldus Johannes ter Bekke. Prins vertelt: "Ten opzichte van andere Shantykoren zingen wij relatief veel Duitstalige liederen, maar wat koorleden het liefste zingen is heel verschillend". De heren sluiten beiden enthousiast af. "Het Shantykorenfestival gaat om een avond vol ontspanning en gezelligheid!", aldus Ter Bekke. "Het belooft een prachtige muzikale avond te worden, met herinneringen aan vervlogen tijden. Uiteraard eigentijds gebracht door al onze koorleden en muziekmannen en één vrouw (onze accordeonist)", zegt Prins tot slot. Voor meer informatie www.welkombijhetpunt.n