Twenterand

Seniorenkoor Jubilate stopt

Door de redactie

Seniorenkoor Jubilate Vroomshoop stopt ermee. Na bijna 50 jaar zwijgen de 'stemmen' van het Seniorenkoor Jubilate.

Door verschillende factoren is de knoop doorgehakt om te stoppen, de corona maatregelen maakte het voor ons onmogelijk om dit seizoen nog weer te beginnen. Voor veel koorleden is dit een groot gemis, de wekelijkse repetitie was vaak hun enige uitje.

In 1971 werd het koor opgericht, de volgende dirigenten hebben het koor geleid het begon met dhr. Knol, van Marrum, Jan Littooij, Gezinus Veldman, Douwe Elsinga, Flip Jonkman en de laatste negen jaar onder leiding van Wim Koelewijn.

Jarenlang nam Jubilate deel aan het concours voor bejaarden koren in Gorssel, heel vaak kwamen ze terug met de eerste prijs met lof van de jury. Gezinus Veldman was jarenlang de vaste pianist tijdens optredens. Jaarlijks namen ze deel aan de zangers dag van de PCOB afdeling Gewest Overijssel wat ook niet meer bestaat. Het koor zong regelmatig tijdens kerkdiensten en in verpleeghuizen in de omgeving. Het werd dinsdag 15 september afgesloten met woorden van dank en bloemen voor het bestuur en dirigent. Tevens waren er bloemen voor Arie Bos de koster van het Irene, Arie en Ria zorgden 32 jaar dat de zaal en de koffie/thee klaar was.