Twenterand

Schilderen met passie en plezier

Door de redactie

Het Expositiehuis Den Ham heeft een nieuwe tentoonstelling georganiseerd: Schilderen met passie en plezier. De 24 cursisten van Tineke Steenvoorde tonen hun werk op deze zeer gevarieerde expositie.

Zo'n 25 jaar geleden begon het met een klein groepje. Ondertussen is het uitgegroeid tot twee groepen die iedere week enthousiast aan het schilderen slaan. Er wordt op verschillende manieren gewerkt: met aquarel, olieverf, acryl en diverse tekenmaterialen. Af en toe leert Tineke een nieuwe techniek aan. Het is spannend om te zien of het in het werk gebruikt kan worden. Sommige cursisten schilderen al jaren, maar ook beginners draaien al snel mee omdat ieder van elkaar leert en niet alleen van de juf. Voor zo'n hechte groep is gezelligheid belangrijk , maar ook de stilte als iedereen bezig is. Vandaar de titel "Schilderen met passie en plezier".

Er is een verscheidenheid van stijlen en kwaliteit, maar een werk van een beginner kan je net zo raken als dat van een gevorderde. "Kom maar eens kijken!" zegt Tinelke Steenvoorde.

De expositie in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham is open op woensdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode tot en met 18 december. Dan is ook de toonstelling Boerderijen van de Oudheidkundige Vereniging te bezoeken. In het Middendorpshuis zijn maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Zorgt uzelf voor een mondkapje?

Picasa