Hardenberg

Schadevergoeding voor alle huiseigenaren aan kanaal

Door de redactie

Er moet een vergoeding komen voor alle huiseigenaren rond het kanaal Almelo-De Haandrik die schade hebben aan hun huis sinds er aan het kanaal is gewerkt. Dat vindt een ruime meerderheid van de Provinciale Staten. De provincie werkt nu aan een plan voor de schadevergoeding. Dit moet uiterlijk op 1 oktober klaar zijn. Provinciale Staten nemen er op 28 oktober een besluit over.

G. Brokelman

Tussen 2011 en 2017 heeft de provincie Overijssel werkzaamheden laten uitvoeren aan kanaal Almelo-De Haandrik om het kanaal geschikt te maken voor de zwaardere scheepsvaart. Daarnaast zijn onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de damwanden. Sinds 2018 ontvangt de provincie schademeldingen van bewoners en ondernemers. Maar liefst 366 huizen en panden langs het kanaal hebben scheuren in de muren, verzakken of hebben wateroverlast.

Uitvoering

Nadat Provinciale Staten op 28 oktober een besluit hebben genomen, treedt een regeling in werking. Dit begint met taxaties van schade. Omdat niet alle schadegevallen hetzelfde zijn, zal ook de afhandeling van de schade per adres verschillen. In elk geval ontvangen alle bewoners die schade hebben gemeld dit jaar informatie over hoe de afwikkeling van hun schademelding er uitziet. Provincie Overijssel en de gemeenten blijven zich inzetten om iedereen in het gebied weer een veilig huis bieden.

G. Brokelman

G. Brokelman

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer