Twenterand

Ruben Verweg Kinderdichter 2020

Door de redactie

De gedichtenwedstrijd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar beleefde op dinsdag 4 februari een geweldige finale. Uiteindelijk werd Ruben Verweg uit Westerhaar gekozen tot Kinderdichter van Twenterand.

De gedichtenwedstrijd is een jaarlijkse traditie die gekoppeld is aan de landelijke Gedichtendag en werd inmiddels voor de zestiende keer georganiseerd door de bibliotheek Twenterand. Het werd een spannende strijd tussen jonge dichters uit de groepen 5 en 6 van de tien deelnemende scholen. Elke groep stuurde de vijf beste gedichten in, uit deze in totaal negentig gedichten koos de bibliotheek achttien genomineerden.

De jury, bestaande uit Marina Arbouw (Theater Turf), Mw. Wolthuis (winnares gedichtenwedstrijd volwassenen) en Ria van der Wielen (Bibliotheek Twenterand), had een moeilijke taak. Het niveau was dit jaar erg hoog en er waren uiteindelijk drie gedichten die de meeste indruk maakten op de jury en die prachtig werden voorgedragen. De eerste prijs en de titel Kinderdichter 2020 ging naar Ruben Verweg, leerling van groep 5 van basisschool de Fontein Hoofdweg in Westerhaar. Ruben won met onderstaand gedicht:

Beroep

Brandweer, piloot of meester

het maakt niet uit wat je wordt

als je maar gelukkig bent

Juf, bakker of slager

het maakt niet uit wat je wordt

als je maar gelukkig bent

Piloot, dokter of kapper

het maakt niet uit wat je wordt

als je maar gelukkig bent