Hardenberg

ROVA beter bereikbaar voor klant

Door de redactie

Met ingang van 1 januari is het klantcontactcentrum van ROVA op werkdagen geopend van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Tevens is het klantcontactcentrum van ROVA per 1 januari ook te bereiken via WhatsApp.

ROVA verruimt de tijden van bereikbaarheid van 8.00 tot 20.00 uur op werkdagen (voorheen van 8.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de avond). Dit sluit beter aan op de huidige economie en wensen van vooral werkende mensen. ROVA kiest voor de uitbreiding van de openingstijden omdat het voor de inwoners van het werkgebied (24 gemeenten) op de best mogelijke manier service wil verlenen.

Met de uitbreiding met WhatsApp beschikt ROVA over een breed palet aan klantcontactkanalen. Inwoners hebben diverse mogelijkheden om een melding, suggestie, klacht door te geven of om een vraag te stellen. Men kan naar gelang kiezen voor e-mail, chat, online webformulier, telefoon, Facebook, Twitter of WhatsApp.

Het klantcontactcentrum van ROVA beantwoordt vragen rondom de afvalinzameling van de 24 aandeelhoudende gemeenten van ROVA. Gemiddeld zijn er op jaarbasis ongeveer 300.000 klantcontacten via verschillenden kanalen.