Hardenberg

Rode Kruis Twente zoekt nieuwe districtsbestuursleden

Door de redactie

Het Rode Kruis Twente is op zoel naar nieuwe mensen voor het districtsbestuur in Twente om alle activiteiten waar het Rode Kruis bij ondersteunt in goede banen te leiden.

"Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie die mensen in nood helpt", legt vrijwilligersmanager Marja de Reus uit. "Dat gebeurt om de hoek ¿ en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen we met heel veel vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid". Op veel evenementen in Twente verzorgen vrijwilligers van het Rode Kruis de EHBO. Soms zijn dit kleine evenementen, zoals een plaatselijke braderie, een avondvierdaagse of sportevenement. "Maar ook bij de Military in Boekelo en de Strongmanrun in Nijverdal zorgen wij voor de eerste hulp. Je kunt je voorstellen dat er een hele organisatie achter zit om dit mogelijk te maken".

Waardevol

Nederland is opgedeeld in een aantal districten. Ieder district bestaat weer uit afdelingen of werkgebieden. In een district en ook in een afdeling is een bestuur actief om alles in goede banen te leiden. En nu is het Rode Kruis in Twente dus op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het districtsbestuur. Er is in ieder geval ruimte voor een nieuwe secretaris en ook voor een bestuurslid Communicatie en Fondsenwerving. Ook voor vrijwilligers met kennis van het onderwijs is plaats. Marja de Reus hoopt dat mensen zich aanmelden voor het districtsbestuur. "Want Rode Kruis vrijwilliger zijn is hartstikke leuk", vindt De Reus. "Je kunt echt iets betekenen voor mensen in nood. En bestuurswerk bij het Rode Kruis staat ook nog eens mooi op je CV". Het Rode Kruis heeft een speciale webpagina waarop alle vacatures voor vrijwilligers op te vinden zijn. Kijk daarvoor op rodekruis.nl/vacatures.