Twenterand

Rockin' Harmony

Door de redactie

De achtste editie van Rockin' Harmony, op zaterdag 15 juni in Vroomshoop, belooft weer een geweldig muziekfeest van rock, blues en soul te worden. Dan janken de gitaren in combinatie met de typerende klanken van de koperen blaasinstrumenten in de grote feesttent op de parkeerplaats van het sportcomplex De Bosrand aan de Flierdijk.

De unieke mix van het orkest van de Harmonie Vroomshoop en lokale rockbands staat al sinds 2004 als een huis. De huidige dirigent en muzikaal leider Gertjan Lenderink heeft er de afgelopen maanden al menig inspirerende repetitie met zijn orkest samen met de bands No Name en Rockaholics opzitten. Nummers als Suspicious Mind, Little help from my Friend, Rockin' in The Free World en River Deep Mountain High klinken mede door doorwrochte arrangementen evenals de latere hits als een klok.

No Name met gelouterde muzikanten

De herkenbaarheid van de klassieke rocknummers maakt Rockin´ Harmony tot een muziekfeest voor jong en oud. De beide bands zijn deze keer nieuw bij Rockin' Harmony. Met No Name staat een aantal gelouterde in hoofdzaak Vroomshoopse muzikanten op het podium, die hun sporen in de lokale en regionale rockscene al ruimschoots hebben verdiend. Jarno Fietje, Julian Abma, Paul Rombouts en Tom Hamer zijn de gitaristen, Ronald Nieboer en Hans Strijker bespelen het hammondorgel en keyboard en Henk Schipdam en Mark Berkhof de drums. Zangeres van No Name is Marijke de Haan, terwijl Lotte Kerkdijk en Jennifer Jansen de backing vocalists zijn.

Rockaholics

Rockaholics, een jonge en veelbelovende regionale band met een overwegend Vroomshoopse inbreng, is de tweede rockformatie die optreedt tijdens Rockin' Harmony. De band bestaat uit Nomie Botter, Sander Davenschot en Joris Kleinjan op gitaar, Kevin Potgieter op keyboard en Rogier Bonte op drums, terwijl Corine Binnenmars de zang voor haar rekening neemt. De muzikanten van Rockaholics lijken als muzikale talenten op ruwe diamanten, die steeds meer geslepen worden. Het orkest van de Harmonie Vroomshoop zal zeker al haar ervaring en ook enthousiasme in de strijd gooien om Rockin´ Harmonie weer volop te laten slagen.

Voorverkoop is van start gegaan

Kaarten zijn voor 12,50 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij DNNS, Café Kremer en Expert Berkhof in Vroomshoop. Aan de feesttent kosten de kaarten op 15 juni 15 euro. De feesttent gaat dan om 19.00 uur open en om 20.00 uur barst Rockin´ Harmony los.