Twenterand

Ria Manenschijn exposeert in gemeentehuis

Door de redactie

Vanaf vrijdag 29 november is het werk van kunstenares Ria Manenschijn te bekijken in het gemeentehuis van Hardenberg. De expositie loopt tot en met woensdag 27 februari 2020 in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis.

G.Brokelman

De schilderijen van Ria Manenschijn vallen op door het frisse kleurgebruik en de verscheidenheid aan technieken. Ze herbergen extra dimensies door het gebruik van bijzondere toevoegingen als zand en papier-maché. Ria ontwikkelde een geheel eigen dynamische en realistische stijl. De vele lagen olieverf en verschillende kleurnuances geven haar schilderijen diepte en levendigheid. De natuur is een grote inspiratiebron voor Ria, haar fascinatie hiervoor zet zij om in een ontdekkingsreis op het doek. Daarbij zijn bloemen, vogels en kinderen favoriete onderwerpen. Het beeldende werk van Ria komt intuïtief tot stand, hierbij is het materiaal leidend. Het werk van Ria is gedurende drie maanden te bekijken in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. Het restaurant is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Lokale kunstenaars

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.