Twenterand

Reünie en informatieavond Werkgroep Albanië

Door de redactie

De Werkgroep Albanië Vriezenveen bestaat al ruim vijfentwintig jaar maar opereert sinds december 2018 onder een nieuw opgerichte Stichting. Afgelopen jaar zijn er oriënterende gesprekken gevoerd met Gjon Dervishi contact persoon van de stichting in Albanië. Helaas is Gjon in juli 2019 overleden aan de gevolgen van een nierziekte. Vanaf dat moment liggen de plannen van stichting even stil.

In het najaar van 2019 heeft de werkgroep Vilma Cela bereid gevonden om de werkzaamheden van Gjon over te nemen in Albanië. Vilma ondersteunde Gjon en de werkgroep al vele jaren als tolk en is daardoor ook op de hoogte van het werk van de Stichting Werkgroep Albanië.

Omdat de Stichting dankbaar is voor al het werk dat Kees en Fredriek Dasselaar in de afgelopen jaren gedaan hebben, willen ze dit niet geheel ongemerkt voorbij laten gaan, en het bestuur heeft besloten om alle vrijwilligers die ooit meegeholpen helpen uit te nodigen voor een avond vol herinneringen in de suite van de Grote kerk.

Ze hopen op woensdag 15 januari om 20.00 uur samen te komen om de geschiedenis van de Werkgroep de revue te laten passeren, daarnaast hoopt de werkgroep ook hun visie en de plannen voor de komende jaren te presenteren tijdens deze avond .Middels dit schrijven willen ze alle vrijwilligers en andere belangstellenden van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Van te voren aanmelden is wenselijk (niet verplicht) dit kan via: werkgroepalbanie@gmail.com

In oktober van 2019 is het eerste project gestart. Op woensdag 15 januari wil ze u graag verder informeren over deze en volgende projecten die ze komende jaren willen realiseren.