Twenterand

Reflecteren op de wereld en jezelf

Door de redactie

Het nieuwe jaar 2020 gaat het Expositiehuis, Grotestraat 4 te Den Ham, starten met een bijzondere tentoonstelling: Reflecteren op de wereld en jezelf van de Almelose kunstenaar Hens Runhaar.

De heer Runhaar werd geboren in Goor in 1945 en volgde de opleiding 1e graad Beeldende Vorming. Hij werd docent CKV aan het Noordik in Almelo. Als beeldend kunstenaar schildert hij in acryl en olieverf onder andere stillevens, landschappen en portretten. Hij maakt van deze onderwerpen vaak series zoals die van slachtoffers van geweld, bewoners van een verzorgingshuis of stillevens van glas met reflecties. Twee jaar geleden maakte hij speciaal tien schilderijen voor een expositie in de oude synagoge in Borne met als onderwerp het geweld in Syrië. Zijn stijl van schilderen varieert van realistisch tot expressief. Altijd wel naturalistisch. Van alle onderwerpen zijn een aantal werken te zien. Naast werk uit eerdere series toont hij nu zijn meest recente schilderijen. Runhaar heeft al een reeks exposities op zijn naam staan. Enkele jaren geleden werd zijn schilderij Ingestorte schuur in maisveld finalist bij de wedstrijd, Schilderen als van Gogh. Eerder ontving hij de bronzen medaille van de stad Brussel ter gelegenheid van de internationale tentoonstelling Les Arts en Europe.

Zie ook www.hensrunhaar.nl. De tentoonstelling is van 15 januari tot en met 21 februari te bezichtigen op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur, toegang is gratis.