Twenterand

Randrock maakt eerste namen bekend

Door de redactie

De eerste bands voor het gezelligste festival van Twente zijn geboekt. Randrock 2020 sluit af met muziek èn vuurwerk van Rammstein. Dit wordt vertolkt door de beste tributeband van het universum: Herzleid uit Duitsland. "We vinden het ontzettend gaaf dat dit gelukt is", aldus het bestuur van Randrock. Rammstein stond namelijk met stip op 1 in de poll die vorig jaar werd gepubliceerd op de facebookpagina van het festival, dat op 21 mei 2020 plaatsvindt in hartje Vriezenveen.

Randrock 2020 wordt een beetje anders en weer een beetje beter ten opzichte van voorgaande edities. Eén ding staat vast en dat is dat de indeling van het terrein gaat veranderen. Wat blijft is de gezelligheid. Vanzelfsprekend zijn de onderdelen Randrock Junior, Randrock Food & Reggae Lounge en Randrock Dance ook terug. Het thema dit jaar is vrijheid & blijheid.

The Eagles, The Beggars' Clan en Stacie Collins

Het is ook gelukt om de nummer twee uit de poll te boeken. In de middag staat The Eagles Legacy op het podium om iedereen terug te brengen naar de sfeer van de jaren 70 en 80, toen de Eagles hun grootse successen vierden met o.a. Hotel California en Take it easy. Ook de grotendeels Vriezenveense band The Beggars' Clan is present met Irish Folk, traditioneel maar wel op smaak gemaakt met een stevige 'Beggars saus'. De uit Nashville (Tennessee /USA) afkomstige Stacie Collins brengt een ander genre. Deze Amerikaanse singer songwriter verlegt de grenzen van rock, blues en country.

Randrock Junior

Het festival trapt in de middag af met Randrock Junior. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er voor de kids van alles te beleven zoals knutselen en schminken. De vrolijke en vindingrijke Juf Roos bijt het spits af op het hoofdpodium van Randrock samen met haar buurjongen Gijs. Juf Roos woont in een kleurrijke molen waar ze het liefst de hele dag zingt. En dat zingen gaat ze natuurlijk ook doen in Vriezenveen.

Meer info over het programma volgt. Houd ook randrock.nl en de social media kanalen in de gaten.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer