Twenterand

PVV wil veiliger station Vroomshoop

Door de redactie

PVV Twenterand pleit voor meer controle en toezicht op Station Vroomshoop en vraagt zich af of er niet toch camera's geplaatst moeten worden. De stationsomgeving wordt al langere tijd als onveilig ervaren, dit voorjaar werd bekend dat er inwoners zijn die de plek daarom mijden. Sindsdien wordt het station vaker aangedaan tijdens surveillances. Dat heeft geen eind gemaakt aan de overlast en vernielingen door hangjongeren.

Na een melding op facebook over vernielde fietsen nam PVV-raadslid Erik Veltmeijer zelf poolshoogte op het station en trof er een chaos van vernielde fietsen en achtergelaten onderdelen aan. Hij vindt het begrijpelijk dat de vernielingen zorgen voor een onveilig gevoel op het station en vreest dat mensen hun eigendommen niet meer durven te stallen op het station. De PVV wil nu van het college weten of dat deze mening deelt en wat het college gaat doen aan dit onveilige gevoel op het station. Nadat de kwestie dit voorjaar opspeelde intensiveerde het college het contact met de stationsmanager. De PVV wil graag weten wat dit heeft opgeleverd, maar ook hoeveel meldingen er sinds dit voorjaar nog weer bij de NS of de politie zijn binnengekomen en om wat voor soort overlast het daarbij gaat.

Ook vraagt Veltmeijer hoe lang deze zogenoemde weesfietsen al op een stapel liggen, hoe vaak deze fietsen worden afgevoerd en of het station misschien netjes en veilig gehouden kan worden wanneer vernielde of achtergelaten fietsen een sticker krijgen met de mededeling dat de fiets binnen veertien dagen wordt afgevoerd.

Jongeren

Van dorpelingen heeft Veltmeijer begrepen dat de overlast en vernielingen onder meer het werk zijn van een groepje jongeren in de leeftijd van dertien tot vijftien jaar. Inwoners die de jongeren op hun gedrag aanspreken krijgen 'een enorm grote mond' terug. Zij zijn het zo langzamerhand zat dat dit groepje blijkbaar maar door kan blijven gaan met hun vernielingen. De PVV wil van het college weten of dit groepje jongeren bij de overheid in beeld is en of er actie is ondernomen richting deze jongeren of hun ouders. De fractie wil van het college weten of dat nog meer controles gaat laten uitvoeren op en bij het station en of het niet tijd is om toch maar camera's te plaatsen. Daar pleitte de PVV dit voorjaar ook al voor, maar de gemeente concludeerde toen op basis van het beperkte aantal aangiften en/of meldingen en de waarnemingen van de stationsmanager dat camera's niet nodig zijn.