Twenterand

PVV: gemeente moet druk uitoefenen op Enexis

Door de redactie

De PVV-fractie in Twenterand vindt dat die gemeente druk moet uitoefenen op Enexis zodat Bebo Parket in Vriezenveen haar nieuwe machine in gebruik kan nemen. In september bleek dat Bebo de nieuwe machine circa acht maanden lang niet kan gebruiken omdat Enexis er niet eerder in slaagt om de stroomkracht te verhogen van 80 naar 250 ampère. PVV vindt dat Enexis het werk bij Bebo Parket prioriteit moet geven.

Bebo Parket wil nieuwe activiteiten starten met een nieuwe machine waarmee het bedrijf vloeren kan kleuren en van motieven kan voorzien. Nu het die machine niet kan gebruiken lijdt de ondernemer volgens de PVV dagelijks inkomstenderving en staan er circa twaalf werknemers langs de kant. De Partij Voor de Vrijheid wil daarom weten hoe het er nu mee staat in deze kwestie en heeft het college daarom vragen gesteld. Allereerst wil de PVV weten hoe lang de ondernemer nog moet wachten voordat de aangeschafte machine kan gaan draaien. Daarnaast vraagt de fractie of het college over deze kwestie contact heeft gehad, of gaat opnemen, met Enexis.

De PVV vindt dat de gemeente Twenterand extra druk moet uitoefenen op Enexis om te zorgen dat de wachttijd voor de ondernemer wordt verkort. Zo zou Enexis minder tijd en mankracht kunnen besteden aan het plaatsen van slimme energiemeters bij particulieren zodat het extra mankracht kan inzetten voor Bebo Parket. De gemeente zou als aandeelhouder van Enexis in de positie zijn om die druk uit te oefenen. Bovendien vindt de PVV dat de gemeente hierin een taak heeft omdat ze pretendeert ondernemersvriendelijk te zijn. Volgens de PVV verdient Bebo Parket, als “één van onze toonaangevende ondernemers met een reputatie ver over de regionale en landelijke grenzen” maximale ondersteuning van gemeente.

Zonnepark

Verder vraagt de PVV of het college kan garanderen dat de wachttijd bij de werkzaamheden door Enexis niets te maken hebben met het feit dat er geen extra capaciteit op het elektriciteitsnetwerk over is door de ingebruikname van het Zonnepark Oosterweilanden. Tot slot wil de fractie weten of bedrijven die op deze manier worden gehinderd in de bedrijfsvoering ergens een schadeclaim kunnen indienen en of de gemeente daarbij een faciliterende rol heeft.