Twenterand

Pubers met Pit

Door de redactie

Op dinsdagen 4, 11 en 18 juni organiseert Loes in Vroomshoop de cursus Pubers met Pit, speciaal voor ouders en verzorgers van pubers. De bijeenkomsten vinden plaats in het Flierparkgebouw aan de Bijvank 18 en duren van 19.30 tot 21.30 uur.

Soms kan je jezelf wanhopig afvragen of het nog wel goed komt met jouw puberende zoon of dochter. Daarin ben je niet de enige. Daarom organiseert Loes deze cursus speciaal voor ouders en verzorgers van pubers in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Tijdens deze cursus wordt informatie gegeven, je kunt ervaringen delen en er zijn oefenopdrachten voor thuis.

De periode dat je kind puber wordt is een periode vol met mogelijkheden, maar ook met verleidingen. Je kind verandert enorm. Ook jouw rol als ouder verandert. Deze veranderingen vragen van jou als ouder om een andere aanpak. Dit kan best lastig zijn. Je wil dat je puber opgroeit tot een evenwichtig persoon, en je wil een puber die straks verstandige keuzes kan maken.

In de cursus wordt dieper ingegaan op de veranderingen in het gedrag van je puber en de hoe je op een positieve manier afspraken met elkaar kunt maken. Ook staan ze stil bij hoe jij je puber kunt ondersteunen bij het maken van keuzes en hoe je kunt omgaan met emotioneel gedrag van je puber. De cursusleidster is Suzan Bennink, Kindercoach-therapeut. De cursus is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar cursusbureau@loes.nl.