Twenterand

Prins Patrick en adjudant Jeroen, anders dan anders

Door de redactie

De negentiende prins en adjudant van Carnavalsvereniging de Turftrappers zijn bekend. Volgens traditie kwamen ze zaterdag 9 november in een overvolle residentie Café Nobbenhuis, uit de Turfkist: prins Patrick (Oude Kotte) en adjudant Jeroen (Schothuis). Samen met hun hofdames José en Miranda zullen zij dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Turftrappers.

Niet traditioneel bij de opkomst van de nieuwe hoogheden was de pappot bovenop de Turfkist. Patrick en Jeroen wonen officieel namelijk niet in Langeveen, maar in Papsleef'ndorp Geesteren. Beide gezinnen voelen zich echter helemaal thuis in Langeveen, onder andere bij de handbalvereniging en op de lagere school. Daarom hebben ze hun stukje grond, jaren geleden al, omgedoopt in Klein Langeveen. Hoogheden uit Klein Langeveen is voor de Turftrappers 'aans dan aans', zoals in de cryptische omschrijving al stond.

Cryptische omschrijving

Andere cryptische omschrijvingen waren: In de loop der tied bint ze meka host oet oog verleur'n, gen merk is hun onbekèènd en ze komt allebeer oet 'n annere hook. Aan de hand hiervan werd er veel geraden naar de namen van de nieuwe hoogheden. Er kwamen heel wat bijzondere combinaties binnen, waar de prinscommissie voor de komende jaren zeker weer inspiratie uit kan opdoen. Niemand in Langeveen of Bruinehaar wist de omschrijvingen echter te ontcijferen.

Even de uitleg: Patrick en Jeroen wonen bijna tegenover elkaar, maar in de loop der tijd waren heg en bos zo groot geworden dat ze elkaar niet meer konden zien. Prins en adjudant houden van speciaalbieren en Patrick en José wonen in de Muldershoek, Jeroen en Miranda in de Veldhoek.

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. De Turvenloop en Koningsdag worden gepromoot, ze zijn blij met het voortbestaan van Café-Restaurant Waaijer en het wordt tijd dat er een fietspad in Bruinehaar komt. Uit de lijfspreuk van prins Patrick en adjudant Jeroen blijkt bovendien dat ze verder kijken dan Langeveen en Bruinehaar: Een echte Turftrapper kik ok boet'n de grèèns.

Afscheid

Naast de opkomst van de nieuwe hoogheden werd er afgelopen zaterdag ook afscheid genomen. Eddy Weusthuis en Maaike Heppenhuis zijn gestopt als lid van de Raad van Elf. Hun plaatsen zijn ingenomen door Jasmijn Weusthuis en Niels de Witte.