Twenterand

Prins en adjudant van de Smoezen gul voor het Aquapark De Zandstuve

Door de redactie

Op het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop traden op een winderige en regenachtige zaterdagmiddag 22 februari Prins Alwin (Sickman) en zijn adjudant Coen Kolthof en de complete Raad van Elf aan voor een ludiek buitengebeuren. Ook de Smoezenbloasers waren aanwezig en wethouder Roel Koster gaf naast vele belangstellenden acte de presence.

Nu de gemeentesleutel van de gemeente Twenterand een weekend lang in het bezit is gekomen van Prins Alwin en zijn gevolg, was het tijd voor een krachtdadig optreden op het Aquapark in wording. Adjudant Koen Kolthof refereerde aan de geslaagde financiële actie onder ondernemers en de bevolking en complimenteerde daarmee het bestuur van het Aquapark. Coen Kolthof onthulde dat hij tijdens z'n jeugd op het zwembad De Zandstuve behalve zwemles ook een mooi meisje had gekregen. De adjudant van de Smoezen hoopt dat de werkzaamheden voor het gerenoveerde Aquapark De Zandstuve op tijd en op 2 mei zijn afgerond.

Als symbool voor de meerwaarde van deze sinds 1963 niet weg te denken voorziening voor de jeugd hadden de Smoezen een klein zwembadje meegenomen. Prins Alwin I en adjudant Coen Kolthof overhandigden vervolgens namens de ondernemingen Sickman Automatic en Vita Plastics een bedrag van duizend euro aan het blij verraste bestuur van de stichting Auqapark De Zandstuve Vroomshoop, dat was vertegenwoordigd door Herman Lutke Veldhuis, Riëtte Makkinga en Hans Nieboer.

Voorzitter Herman Lutke Veldhuis toonde zich zeer verheugd door deze fraaie geste en stelde vast dat De Smoezen het Aquapark een warm hart toedragen. De preses van het Aquapark ziet met zijn bestuur uit naar de voltooiing van de werkzaamheden door de gemeente Twenterand en de betreffende ondernemers. "Een prachtig zwemseizoen gaat op 2 mei 2020 gaat losbarsten", zo hield Lutke Veldhuis zijn toehoorders voor.

De afgelopen week was voor het Aquapark sowieso financieel gezien een topper, want een bingo in Het Punt bracht op woensdagavond 19 februari een bedrag van ruim tweeduizend op. Door deze acties en de eerdere opbrengsten kunnen de nodige extra voorzieningen op het Aquapark De Zandstuve worden gerealiseerd.