Hardenberg

Prijsvraag: Ontwerp de Groenste sportclub van Overijssel

Door de redactie

Sportclubs beheren een substantieel deel van de ruimte in Overijssel. De provincie wil dat deze ruimte niet alleen bijdraagt aan een gezonde, fitte bevolking, maar ook aan een gezonde natuur. Daarom daagt de provincie sportclubs uit om hun fysieke buitenruimte te vergroenen en mee te doen aan de prijsvraag 'De groenste sportclub van Overijssel'. De winnaar krijgt 25.000 euro om het plan daadwerkelijk uit te voeren. De tweede prijs is 15.000 euro en de derde prijs 10.000 euro.

De provincie zoekt vooral naar clubs die een steentje willen bijdragen aan de biodiversiteit van de provincie. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen door het aanleggen van bloemenlinten langs een sportveld. Bij het uitwerken van hun plan krijgen de clubs begeleiding van deskundigen op het gebied van groene gebouwde omgeving.

Sportclubs kunnen zich tot en met 19 januari 2020 aanmelden via www.groenstesportclubvanoverijssel.nl. Uit de aanmeldingen worden in totaal vijftien clubs geloot, drie uit elke regio van Overijssel. Deze clubs gaan vanaf februari 2020 aan de slag met hun ontwerp. Tijdens de grote finale kiest een vakkundige jury de drie winnaars. Deze finale vindt plaats in het voorjaar van 2020.

De prijsvraag is een project van Natuur voor elkaar. Meer informatie over 'De Groenste Sportclub van Overijssel' is te vinden op www.groenstesportclubvanoverijssel.nl.