Twenterand

Poen voor Groen

Door de redactie

Op 1 september is in de gemeente Twenterand de actie 'Poen voor Groen' gestart. Deze actie wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten. Doel van de actie is om huiseigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken met kleine duurzame maatregelen.

Poen voor Groen is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Concreet houdt de actie in dat een inwoner van Twenterand tot vijftig euro geld terug kan krijgen als subsidie voor de aanschaf van energiebesparende artikelen bij een deelnemende winkelier. Denk daarbij aan energiebesparende materialen als ledlampen, tochtstrippen, radiatorfolie of andere duurzame producten. Meedoen is heel simpel: meld je aan op de actiewebsite PoenvoorGroen.nl; koop een energiebesparend product bij een deelnemende winkel; dien de kassabon in op de actiesite; ontvang na goedkeuring het aankoopbedrag (maximaal 50 euro) terug op je bankrekening

Lancering actiewebsite PoenvoorGroen.nl

De campagne is op 1 september gestart met de opening van de actiewebsite PoenvoorGroen.nl. Inwoners van Twenterand kunnen tot 31 maart 2021 deelnemen, maar op is op. Zodra het subsidiepotje van de gemeente leeg is, stopt de actie.

Op de actiewebsite is meer informatie te vinden. Ook staan hier de actievoorwaarden, de lijst met voor subsidie in aanmerking komende producten en de deelnemende partijen vermeld.