Twenterand

Peiling over het leven van en met honden in Twenterand

Door de redactie

Veel inwoners van Twenterand hebben één of meerdere honden als huisdier. Deze viervoeters zorgen voor plezier bij hun eigenaren. In de gemeente Twenterand zijn verschillende voorzieningen om die honden op een goede manier uit te laten.

Er zijn bijvoorbeeld 42 hondenuitlaatplaatsen. Verder zijn er regels voor aanlijnen en hondenpoep. Zo willen we het in de gemeente leuk houden voor iedereen; met of zonder hond. En om te onderzoeken of iedereen dat ook leuk vindt, doet de gemeente een peiling, waarin inwoners wordt gevraagd wat zij vinden van hondenuitlaatplaatsen, aanlijnplicht, hondenpoep en het gedrag van honden. Wethouder Harmsen: "Als coalitie van GBT en CU hebben we de hondenbelasting al afgeschaft. Nu willen wij graag weten hoe de inwoners van Twenterand denken over het leven van en met honden".

Met de uitkomsten uit de peiling gaat de gemeente kijken of de voorzieningen en regels voor honden moeten veranderen. Dat kan gelden voor de hondenspeelplaatsen, naleving van het opruimen van hondenpoep, regels voor het aanlijnen van honden enz. Eigenlijk om het leven van mensen met en zonder hond, en van de honden zelf, mooier te maken. Want een mooi hondenleven in Twenterand, wie wil dat nou niet? Deze peiling kan ingevuld worden van 21 september tot en met 11 oktober via twenterand.ikpraatmee.nl.