Twenterand

PCBO Vroomshoop houdt virtuele open dag

Door de redactie

Doet de school iets aan pestgedrag? Hoe wordt er onderwijs gegeven? Vanuit welke visie wordt er gewerkt? Hoe zijn de oudercontacten? Hoe ziet de school er van binnen uit? Het zijn vragen die ouders kunnen hebben wanneer ze op zoek zijn naar een school voor hun kind.

Elk jaar is er een open dag, waarop ouders de scholen vrijblijvend en zonder afspraak van binnen kunnen bekijken. Dan kunnen er vragen gesteld worden en is er volop informatie te krijgen. In deze coronaperiode is dat echter anders: tijdens de open dag spontaan scholen binnenlopen is er even niet bij. Daarom hebben de scholen van PCBO Vroomshoop in de afgelopen weken een virtuele tour laten maken. Ouders kunnen als het ware zo de school binnenlopen, overal rondkijken en op verschillende plekken informatie krijgen. En het mooie is, dit kan thuis vanaf de bank.

De directeuren van de drie scholen hebben overleg gehad hoe deze virtuele tour vorm moest gaan krijgen. "Het was even goed nadenken en overleggen binnen het team welke informatie we willen geven, want je kunt in zo'n virtuele tour ook niet alles kwijt", aldus Magreet Drent van cbs Nieuwoord. "Maar het is mooi om te zien dat verschillende collega's enthousiast hebben meegewerkt door filmpjes te maken, waardoor het een prachtig geheel is geworden", vult Peter Poortinga van cbs 't Groeipunt aan. "De virtuele tour geeft al veel informatie over de scholen, maar voor meer informatie kunnen ouders contact opnemen met de scholen voor een persoonlijke afspraak", sluit Erik Schutmaat van de Oranjeschool af.

De drie scholen van PCBO Vroomshoop (cbs 't Groeipunt, Oranjeschool en cbs Nieuwoord) hebben de virtuele tour op hun website staan. Neemt u gerust een kijkje, het is de moeite waard! En wilt u een persoonlijke rondleiding en gesprek? Daar staan we voor open. Neemt u gerust contact op met de school. www.cbsgroeipunt.nl, www.cbsnieuwoord.nl, www.oranjeschoolvroomshoop.nl.