Twenterand

Orgelconcert Kirstin Gramlich Nederlands Hervormde Kerk Den Ham

Door de redactie

Het eerste concert in een serie van vier op het Scheuer orgel in de Nederlandse Hervormde Kerk in Den Ham wordt gegeven op dinsdag 30 juli door de organiste Kirstin Gramlich.

Kirstin Gramlich studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar hoofdvakdocent was Jos van der Kooy. Deze studie ronde zij in 2004 met lof van de jury af. Sindsdien heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. De muziek van Jan Pieterzoon Sweelinck, Joh. Seb. Bach, Max Reger en hedendaagse muziek nemen op dit moment een prominente plek binnen haar werkzaamheden en interesse in.

Voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de hedendaagse orgelmuziek werd ze genomineerd voor de Sweelinck/Muellerprijs 2009. Met haar improvisatieensemble 'ComputerAidedBreathing' maakte ze de muziek voor de documentaire 'Reformation' van Jeanette Groenendaal, te zien op de IdfA 2012.

Sinds haar aantreden als cantor-organist aan de Lebuinuskerk zet Kirstin Gramlich zich ervoor in om het orgel en de orgelmuziek ook bij een jong publiek bekend te maken. Samen met acteur Frank Groothof speelt ze de familievoorstelling 'De Tovenaarsleerling'. Kirstin Gramlich studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Het concert begint om 20.00 uur. Voor verdere gegevens van het concert zie: www.orgelconcertendenham.nl.