Twenterand

Orgelconcert Jaco van Leeuwen

Door de redactie

Orgelconcert van Jaco van Leeuwen in de Nederlandse Hervormde Kerk te Den Ham. Het derde concert in een serie van vier op het Scheuer orgel vindt plaats op dinsdag 13 augustus.

Jaco van Leeuwen

Musicus Jaco van Leeuwen (*1962) volgde orgellessen bij Adriaan Kousemaker en Kees van Eersel, studeerde vervolgens orgel en piano respectievelijk bij Elly Kooiman en Theo Saris en koordirectie en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht.

Jaco is in het bezit van de diploma's 'Docerend Musicus voor orgel en piano' en 'einddiploma Kerkmuziek'. Hij vervolgde zijn orgelstudie bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, diploma Uitvoerend Musicus.

Aan de Internationale Zomeracademie voor Organisten te Haarlem volgde Jaco van Leeuwen cursussen en masterclasses bij o.a. Marie-Claire Alain, Hans Haselböck, Daniel Roth en Montserrat Torrent.

Hij won eerste prijzen op het Internationaal Orgelconcours Utrecht (1988) en het Internationaal Hendrik Andriessen Orgelconcours (1992).

Jaco van Leeuwen is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk alwaar hij ook het Vesperkoor Noordwijk dirigeert in de maandelijkse vespers. In 2007 ontving hij een koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur.

Contact

Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie op http://www.orgelconcertendenham.nl.