Twenterand

Oranjeschool online op Expeditie Vrijheid

Door de redactie

Meer dan een jaar is er gewerkt aan het onderwijsprogramma Expeditie Vrijheid. De Oranjeschool is een van de deelnemende pilotscholen die meegedacht heeft bij de ontwikkeling van het programma.

In het programma leren de kinderen van groep 8 over wat er in de Tweede Wereldoorlog gebeurd is aan de hand van verhalen, een Expeditieposter, filmpjes en onderzoeksopdrachten. Het krachtige van het programma is dat het niet alleen ingaat op het algemene verhaal van de Tweede Wereldoorlog, maar juist ook wat er zich in de eigen omgeving allemaal heeft afgespeeld. Een Expeditie waarin de kinderen stap voor stap mogen ontdekken wat Vrijheid waard is.

Door de huidige situatie van thuisblijven en thuiswerken is het niet mogelijk om met de kinderen de locaties te bezoeken waar zich bijzondere gebeurtenissen hebben afgespeeld. Expeditie Vrijheid moet daarom, hoe tegenstrijdig ook, in thuisisolatie gevolgd worden. Gelukkig is er door Expeditie Vrijheid meteen op dit gegeven ingesprongen en kunnen de leerlingen d.m.v. vlogs en opdrachten nog steeds de Expeditie volbrengen. Doe mee met de leerlingen van de Oranjeschool! Laten we ons nu bezinnen op wat 75 jaar vrijheid waard is, zodat we het wanneer de omstandigheden er naar zijn uitgebreid kunnen vieren.