Twenterand

Open je toekomst met De Nieuwe Sleutel

Door de redactie

Hoe wil je wonen? Hoe ziet jouw nieuwe huis eruit? Hoe groot is het en hoe zou je het indelen? Allemaal vragen waar jongeren zelf antwoorden op kunnen bedenken als ze belangstelling hebben om te wonen in De Sleutel in Vroomshoop. In opdracht van de gemeente Twenterand worden in het voormalig schoolgebouw woningen voor jongeren gerealiseerd.

"Een uniek project", zegt wethouder Wonen Bart-Jan Harmsen. "De aanstaande bewoners bepalen zelf hoe hun nieuwe woonomgeving eruit komt te zien. Dat lijkt mij helemaal geweldig en dat in dat mooie karakteristieke gebouw van De Sleutel, midden in Vroomshoop. De nu gekozen aanpak is voor ons als gemeente nieuw en ben dan ook erg benieuwd naar het resultaat".

Samen met het stedenbouwkundig bureau SAB gaat de gemeente op zoek naar de wensen op het gebied van wonen en wordt een haalbaar plan voor De Sleutel opgesteld. Dat gebeurt dus nadrukkelijk samen met de jongeren. Het gaat om jongeren tot ongeveer 26 jaar, die zich kunnen aanmelden via www.twenterand.nl/desleutel. Daar staan meer informatie, foto's en een aanmeldformulier. Ook kan er een enquête ingevuld worden.

Plan klaar?

Zodra het plan van de jongeren klaar is wordt dit vertaald in een stedenbouwkundig ontwerp en vervolgens in een Stedenbouwkundig Plan van Eisen (SPvE). Deze moet worden vastgesteld door de gemeenteraad. Dat kost vaak even wat tijd. Na vaststelling door de gemeenteraad wordt er een ontwikkelaar en/of aannemer gezocht. Deze gaat een architectonisch plan en een bouwplan maken en uitvoeren. Ook dit kost tijd. Naar verwachting kan in de eerste helft van 2022 de eerste sleutel van De Sleutel aan de bewoners worden overhandigd.

Belangstelling?

Op donderdagavond 12 december is er een bijeenkomst en in drie avonden wordt het plan verder uitgewerkt. De laatste avond wordt waarschijnlijk eind maart gehouden. Heb je belangstelling voor wonen in De Sleutel ga dan snel naar www.twenterand.nl/desleutel. Wil of kun je niet aan de avonden meedoen, maar heb je toch interesse en wil je laten weten hoe je graag wilt wonen? Laat dat dan weten via de enquête.