Twenterand

Open brief naar gemeente over zwembad

Door de redactie

Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk heeft samen met Den Ham Doet!, Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en Plaatselijk Belang Bruinehaar een open brief naar het college en de gemeenteraad van de gemeente Twenterand verstuurd.

In hun ogen zijn de plannen voor het nieuwe zwembad niet realistisch en leveren grote problemen op voor de gemeentelijke begroting van de komende jaren. Dit terwijl juist begin deze week de gemeente aangaf vorig jaar ook al een tekort van bijna 4,5 ton in de jaarrekening te hebben. Recent heeft de gemeente twenterand, vanwege de wankele financiële positie, nog onder toezicht gestaan van de provincie. Dit samen met het tekort van vorig jaar en de onzekere tijden nu vanwege de Corona-crisis lijkt ons geen goed moment om in dusdanig onzekere plannen te stappen die bij de minste tegenvaller negatief uit zullen pakken met wederom een gapend gat in de begroting.

Rectificatie

Overigens hebben de indieners van de open brief laten weten dat een fout is gemaakt. Die willen ze graag herstellen met een rectificatie: "In onze brief die 29 mei 2020 rond is gestuurd naar het college en gemeenteraad van de gemeente Twenterand en ook naar de pers staat vermeld dat de GBT zich achter het jaarlijkse bedrag van 645.000 euro voor het zwemwater in Twenterand heeft geschaard. We waren ten onrecht in de veronderstelling dat dit het geval was. Naar nu blijkt is dit niet het geval. Daarvoor willen wij dan ook onze excuses aanbieden bij wethouder Paters en de GBT fractie en dat middels deze rectificatie rechtzetten. Echter doet dit niets af aan de rest van de brief en blijven we achter ons standpunt punt staan dat deze plannen slechts zijn opgebouwd met onzekerheden en dat de opgevoerde kosten niet realistisch zijn".

De gemeentelijke stukken over het nieuwe zwembad zijn te vinden via:

https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Twenterand/8daccd91-ec39-4a24-bb81-89232e8cabcc

De brief staat ook op de website:

https://dorpsraadvroomshoop.nl/2020/05/29/open-brief-dorpsraad-n-a-v-gemeentelijke-stukken-nieuwe-overdekte-zwembad/