Hardenberg

Op stap met de fiets in natuurgebied De Doorbraak

Door de redactie

Op zaterdagmiddag 11 juli houdt Landschap Overijssel een 'Op stap' fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fietst u ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied.

Loekie van Tweel

De Doorbraak is een veertien kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Ga tijdens deze Op Stap fietstocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een fietstocht van ongeveer twee uur. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen.

Aanmelden

Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze middagexcursie. De kosten bedragen vijf euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel, of één van de twaalf andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl.