Hardenberg

Op stap excursies langs de Regge

Door de redactie

Landschap Overijssel verzorgt een bijzondere 'Op Stap' excursie langs de Regge. Op zaterdag 10 augustus is er vanaf 14.00 uur een wandelexcursie vanuit Hellendoorn (Hancate). Een excursie om te genieten van de Regge en haar omgeving.

Onderweg krijgt u van onze landschapsgidsgids uitleg over de prachtige flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Het thema Ruimte voor de rivier, Kans voor plant en dier staat centraal. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzonder vogels, zoals bij voorbeeld de ijsvogel. Daarnaast treft u een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen u meer over kunnen vertellen. Stevige, waterdichte schoenen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. Aanmelden kan via de website, vervolgens ontvangt u een bevestiging met daarin de exacte startlocatie. Deze excursie vindt ook plaats op 4 september.

Voor deze wandelexcursie zijn de kosten vijf euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen, neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2019. De 'Op stap' excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Kijk voor meer informatie en aanmelden excursie op www.landschapoverijssel.nl/opstap2019.