Twenterand

Op fietse...met Jerry Marsman

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende'mensen uit Twenterand over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week: Jerry Marsman.

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Jerry Marsman, 40 jaar oud, woon in Vroomshoop en ben getrouwd met Suzanne. Samen hebben we 2 kinderen, Stijn en Eva. Ik ben nu iets meer dan anderhalf jaar franchiseondernemer van de Praxis in Vroomshoop. Daarvoor zaten we bij de Formido formule. Mijn ouders zijn in 1977 begonnen met de Formido in Vroomshoop aan het Linderflier. Na een verbouwing in 1993 aan het Linderflier zijn we in 2003 de sprong over kanaal gemaakt en hebben daar een nieuw pand neer gezet van bijna 3000 M2 waar we nog steeds met volle tevredenheid zitten. In 2017 kwam het bericht dat de Formido formule verdween. En moesten we dus op zoek naar een nieuw Formule.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Fietsen was niet zo mijn ding. Daarom heb ik 2019 een elektrische fiets gekocht, en heb ik voor mezelf bedacht dat ik per maand 100 km moest fietsen. Dit is me tot nu toe nog steeds gelukt. Zo is het fietsen dan toch weer leuker geworden zij het elektrisch. Als ik op de fiets weg ga dan fiets ik vaak een stuk rond, maar ook naar het werk fiets ik regelmatig.

Waar fiets je beslist naar toe en waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Ik heb niet echt een plek die ik echt bijzonder vind. Een stukje rondfietsen rondom Vroomshoop vind ik wel fijn. Even het hoofd leeg maken en genieten van wat je onderweg allemaal ziet en tegenkomt. Maar ook met mijn kinderen mag ik graag een rondje fietsen.

Wat mist Twenterand nog?

Ik zou het niet weten.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Dan denk ik vaak aan wat ik nog wil gaan doen met mijn gezin en wat ik thuis nog wil veranderen. Maar ook over de winkel. Ik heb in de afgelopen jaren wel geleerd dat als je iets wilt doen. Je ook moet gaan doen. Je weet nooit wat morgen je brengt. Kortom: pluk de dag! De laatste jaren waren niet echt makkelijk voor mij maar als ik dan zie wat ik in al die jaren dan toch allemaal weer bereikt heb dan maakt dat je wel een beetje trots.