Twenterand

Op fietse... met Arjan Goosselink

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende'mensen uit Twenterand over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week : Arjan Goosselink

Kun je iets in het kort over jezelf vertellen?

Mijn naam is Arjan Goosselink, bijna 50 jaren jong, getrouwd met Sandra, vader van 3 fantastische dochters en woonachtig in Vriezenveen. In het dagelijks leven ben ik ruim 26 jaar werkzaam bij Raab Karcher, bij de Vriezenveners ook wel bekend als Eshuis Bouwmaterialen. Ben er als controller verantwoordelijk voor de financiële zaken van alle 32 vestigingen in Nederland. Kom dus op veel plekken in Nederland en soms daarbuiten want Raab Karcher is een dochterbedrijf van het Franse beursgenoteerde Saint Gobain. Naast deze drukke baan ben ik nu ongeveer vijf jaar voorzitter van DETO Twenterand, de rood-zwarte voetbalclub van Vriezenveen. Mijn andere hobby naast de voetbalclub is muziek. Ben jarenlang actief geweest in de plaatselijke harmonie en speel nu alleen nog op projectbasis en een beetje piano voor de hobby.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Ik pak de fiets veel te weinig. En dat komt omdat ik niet elke dag op dezelfde locatie werk en ik een auto van de zaak heb. De fiets wordt het vaakst gebruikt om naar DETO te fietsen, meestal op de zaterdagen. Dus wel "regelmatig": 1 keer in de week.

Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek in Twenterand moet iedereen volgens jou gezien hebben? Waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Zoals gezegd fiets ik bijna uitsluitend naar het sportpark in Vriezenveen. Echter ondanks dat het DETO-terrein ook een plek is die iedereen gezien moet hebben, is dit denk ik niet wat hier bedoeld wordt... Als je het hebt over mooie natuur dan zijn de Engbertsdijksvenen in Vriezenveen beslist een must. Een schitterend natuurgebied. We lopen hier regelmatig met onze hond. Ook de heide bij Bruinehaar of het Eerder Achterbroek bij Den Ham is een prachtig stuk Twenterand om te wandelen of te fietsen.

Wat mist Twenterand nog?

Twenterand mist een goede, veilige en snelle verkeersaansluiting zoals die in veel andere gemeenten er wel is. De huidige N36 is een levensgevaarlijke drukke weg, waar veel te vaak te veel ernstige ongevallen gebeuren. Deze weg moet echt in de toekomst worden ge-upgrade naar een A36.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Denk regelmatig na over de mooie dingen in het leven zoals bijvoorbeeld uitstapjes of vakanties met het gezin. Oftewel: geniet zoveel mogelijk van de goede dingen van het leven en dat kunnen ook kleine dingen zijn. Ondanks de waan van de dag moet je geen zaken uitstellen. Kortom: pluk de dag en geniet van het leven!

Volgende week fietsen we mee met...

Ik geef de fiets door aan een naamgenoot, ver familielid en kleurrijke Twenterander bij wie ik zo nu en dan in de winkel kom en die wereldberoemd is in Vroomshoop en omstreken: Arjan Berkhof.