Twenterand

Op de Fietse met Richard Loomeijer

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende' mensen uit Twenterand over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week Richard Loomeijer.

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Richard Loomeijer, 49 jaar en getrouwd met Marianne. Samen hebben we drie dochters en een pleegzoon. Ik ben in Vriezenveen geboren en getogen maar woon sinds drie jaar in Daarlerveen. Wel ben ik nog actief betrokken bij de gemeente Twenterand en veel in Vriezenveen te vinden. Ik ben eigenaar van Loomeijer Hef- en Hijstechniek. We verzorgen alles wat met heffen, hijsen en valbeveiliging te maken heeft.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Vroeger fietste ik heel veel op de mtb, vaak wel drie keer in de week. Op het moment pak ik eerlijk gezegd alleen de fiets om hem te verplaatsen als hij in de weg staat. Ik zou graag meer willen fietsen maar het komt er niet zo vaak van als ik zou willen.

Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek in Twenterand móet iedereen volgens jou gezien hebben? Waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Als ik ga fietsen pak ik de mountainbike en dan ga ik het liefst het bos in. Engbertsdijkvenen blijft een mooi stuk om te fietsen. Hier heb je een mooie mountainbikeroute.

Wat mist er nog in Twenterand?

Net als Gerard vind ik eigenlijk dat Twenterand uitgaansgelegenheden mist. Voor jong en oud is er simpelweg te weinig te doen. Om daar verandering in te brengen was ik dit jaar samen met Gerard Benerink bezig met het organiseren van een feest op oudjaarsavond in Vriezenveen. Door de huidige COVID-19 situatie kan dit helaas niet doorgaan. We hopen volgend jaar alsnog een mooi feest te kunnen organiseren!

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Op de fiets kan ik erg genieten van de natuur. Het is een fijne ontspanning waar ik de drukte van de dag even lekker achter mij kan laten.