Twenterand

Op de Fietse met... Gerwin Rozemuller

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende'mensen uit Twenterand over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week : Gerwin Rozemuller

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Gerwin Rozemuller, woon met een prachtig gezin met drie jongens in Vroomshoop. Ik werk bij de firma Dasko in Almelo.

 

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Naast het forensen elke dag probeer ik elke maand mijn ligfiets te pakken voor een mooie tocht van soms meer dan 200 kilometer. Vroomshoop is een mooie uitvalsbasis met Vechtdal, Salland en Twente in de buurt. Als ik wat verder ga, geniet ik van de Weerribben, Veluwe, of over de grens in Duitsland. Vaak fiets ik dan 's nachts weg, om een hele dag te fietsen naar/langs een mooi kasteel of ander bezienswaardigheid. Onderweg maak ik ook foto's en die plaats ik op mijn site www.gerwinopdefiets.jouwweb.nl. Onlangs heb ik voor een goed doel in Roemenië, met een tocht naar de Duitse vestiging van mijn werk in Wietzendorf (268 km) duizend euro bij elkaar gefietst. Daar is bijgaande foto ook gemaakt.

 

Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek móet iedereen volgens jou gezien hebben, en waarom?

Ook al ben ik zo onderhand behoorlijk verwend met het geweldig uitzicht op deze fiets, toch mag ik in de buurt Twenterand genieten van de omgeving van de Meersendijk rond Den Ham. Ook kun je mooie stukken langs de Regge fietsen, en noem ook bossen bij de Oldemeijer, teveel om op te noemen.

 

Wat mis je nog in Twenterand?

Er mogen wel wat meer fietswegwijzers komen. Bijvoorbeeld langs het Zwolsekanaal wordt er niet verwezen naar Lemelerveld, terwijl daar wel borden staan die hierheen verwijzen.

 

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Fietsen zie ik als defragmenteren. Alles weer op een rij zetten in mijn gedachten terwijl ik geniet van de omgeving. Vaak ben ik ook aan het rekenen, hoe laat ben ik waar, en waar zal ik eens gaan zitten voor een boterham of iets dergelijks.