Twenterand

Op de fietse met Gerard Benerink

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende' mensen uit Twenterand over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week Gerard Benerink.

- Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Gerard Benerink 40 jaar en woon samen met Marije in Vriezenveen. Samen hebben wij 4 kinderen, 3 jongens en een meisje.

Ik ben eigenaar van Weitzelpoort Brandstoffencentrum. Dit is een tankstation in Vriezenveen maar ook verzorgen wij de leveringen van brandstoffen en smeermiddelen op locatie.

Naast deze werkzaamheden ben ik ook nog actief bij Touwtrek Vereniging Vriezenveen (TTV).

- Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Eigenlijk mag ik wel vaker de fiets pakken. Als ik de fiets pak is het meestal in het weekend om even een rondje te fietsen met het gezin of om de kinderen van school te halen.

- Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek in Twenterand móet iedereen volgens jou gezien hebben? Waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Als ik op de fiets stap is het meestal een rondje door het dorp in het weekend en vaak kom ik dan met het gezin uit op het hertenkamp. De kinderen kunnen lekker even spelen en naar de dieren kijken en natuurlijk ook voeren. Daarnaast is het ook een mooie route om langs de rand van het dorp even te wandelen.

- Wat mist er nog in Twenterand?

Voor mij zelf mist Twenterand niks. Wel vind ik dat er voor de jeugd vanaf 16 jaar een leuke uitgaansgelegenheid ontbreekt.(Door de huidige situatie niet echt aan de orde maar dit speelt al jaren bij mij).

- Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Als ik op de fiets zit ben ik vrij rustig met mijn gedachten. Het geeft mij ontspanning om de dagelijkse bezigheden even aan de kant te zetten maar soms kom je situaties tegen dat je denkt, hier kan ik wel wat mee. Dat geeft dan weer ideeën om dit door te voeren in mijn bedrijf.