Twenterand

Op de Fietse met Gerard Avéres

Door de redactie

Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Gerard Avéres en ik woon in Langeveen (gemeente Tubbergen). Ik ben 25 jaar voorzitter geweest van de dorpsraad Langeveen. Daarvan heb ik de laatste jaren veel tijd besteed aan het Engbertsdijksvenen.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Ik probeer toch wel wekelijks enkele avonden de fiets te pakken.

Ik fiets graag het rondje Engbertsdijksvenen. Het geeft mij een bepaalde rust. Ik sta op sommige plekken even stil om van de natuur te genieten en mijn gedachten te laten afdwalen. Ik fiets meestal de route tegen de klok in. Dan pak ik af en toe een kop koffie in het gebied. Door de vrijwilligersactiviteiten toch veel leuke mensen leren kennen in het gebied Engbertsdijksvenen.

Wat mist Twenterand nog?

Als ik zo om het EDV fiets, dan zie ik ontzettend veel zwerfvuil liggen. Het is niet direct de gemeente die hier iets aan moet doen, omdat deze verantwoording bij de burgers ligt, maar toch zou ik willen vragen om hier iets mee te doen.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Ik denk aan veel onderwerpen. In de vrije tijd train ik nog keepers. Daar denk ik veel over na. Welke oefenvormen kan ik doen om de keepers beter te maken. Dan teken ik met een stokje iets in het zand. Maar ik denk ook vaak aan mijn gezin. Hoe kan ik bepaalde zaken beter aanpakken of veranderen. Maar ook hoe dit gebied eruit gaat zien als de vernatting heeft plaatsgevonden. Wat gebeurt er met de leefbaarheid in dit gebied?

unknown