Twenterand

Op de Fietse met Dennis Jongeneel

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende'mensen uit Twenterand over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week: Dennis Jongeneel

- Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Dennis Jongeneel, 47 jaar en getrouwd met Ida. We hebben twee zoons, 17 & 15 jaar en een dochter van 13 jaar.

Ik ben een ondernemer in Vroomshoop met een modezaak DNNS.

Deze winkel ben ik 24 jaar geleden begonnen en ben er nog alle dagen trots op dat ik in zo'n mooi dorp mag werken en wonen.

Tevens runnen wij al 17 jaar een attractie bedrijf.

- Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Bijna elke dag om naar mijn werk te gaan of naar Daarle het paard van mijn vrouw te voeren.

- Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek in Twenterand móet iedereen volgens jou gezien hebben? Waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Ik fiets heel vaak hetzelfde rondje vanaf mijn huis aan het Zwolsekanaal richting de sluis. Dit is een unieke locatie, dan fiets ik op het fietspad richting Daarle om te genieten van al het groen en de koeien en dan fiets ik door om mijn vrouw haar paard even te voeren en water te geven. Via Daarlerveen fiets ik naar de puntkolk het allermooiste plekje van Vroomshoop weer naar huis.

- Wat mist er nog in Twenterand?

Persoonlijk mis ik niks.

Twenterand is een prachtige gemeente met veel kernen en elke kern heeft zijn eigen cultuur en mooie bezienswaardigheden.

Als we samen ons best blijven doen dan is Twenterand niet meer van de kaart af te halen.

Je kunt hier werken, wonen, uitgaan, recreëren, en genieten.

Ik ben een gelukkige trotse Twenterander.

- Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Als ik aan het rond fietsen ben kom ik vaak op mooie ideeën om Vroomshoop op de kaart te zetten en krijg ik veel ideeën voor mijn bedrijf.