Twenterand

Op de Fietse ......met Arjan Berkhof

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende'mensen uit Twenterand over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week: Arjan Berkhof.Volgende week fietsen we mee met: Ik geef de fiets graag door aan een goede kameraad, een fietser in hard en nieren, een man met twee rechter handen, eigenaar van de Praxis in Vroomshoop: Jerry Marsman!

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Arjan Berkhof 52 jaar en eigenaar van familiebedrijf Expert Berkhof in Vroomshoop. Ik ben geboren en getogen in dit prachtige dorp echter sinds maart zijn we met ons gezin verhuisd naar het prachtige Daarle. Vijfentwintig jaar woonden we recht tegenover onze winkel aan de Tonnendijk. We wonen nu op een rustige plek en iets verder van de winkel.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Als het redelijk weer is ga ik met mijn vrouw Heleen op de fiets van en naar de zaak. Wat eerder twintig seconden lopen was is nu een kwartiertje fietsen.

Waar fiets je beslist naar toe en waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Vanaf huis fietsen we de es over. We volgen het fietspad en we zijn bij de Sluis in het Zwolse kanaal. Een prachtige plek met hoge populieren en kolkend schuimend water. Mooi hoor! Vanaf de Sluis is het vervolgens nog een klein stukje langs het kanaal en we zijn op ons werk. Het voordeel van fietsen van en naar je werk? Een beetje

lichaamsbeweging is nooit weg, onderweg even bijpraten en de 'kop helemaal leeg' als we thuiskomen. Verder fietsen we graag op zondag als we vrij zijn en op Terschelling.

Wat mist Twenterand nog?

Ik zou zo niet iets kunnen bedenken. We kunnen dik tevreden zijn met wat we allemaal hebben.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Nou dat ligt eraan waar ik heen fiets en of ik wind tegen heb.