Twenterand

Op de Fietse

Door de redactie

Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Jennette Jansen, Paralympisch Sporter. Ik ben in zowel 2018 als 2019 Wereldkampioen op de Weg en Tijdrijden geworden bij het Handbiken onderdeel van de KNWU bij het Paracycling. Ik ben fulltime met mijn sport bezig en train voor de Paralympics in Tokyo 2021.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Ik fiets bijna iedere dag, ik train met mijn Handbike zeven keer in de week en er zijn dagen waarop ik twee keer per dag train. Ik train voor de wedstrijdcompetitie en ben nu vooral gericht op de Paralympics van 2021 in Tokyo. Mijn handbike ligt erg laag, tien centimeter van de grond. Deze handbike kan ik alleen gebruiken om mijn trainingen te doen en dus niet om een boodschapje te doen.

Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek móet iedereen volgens jou gezien hebben, en waarom?

Ik fiets vaak naar Ommen via het Eerder Bos en kom dan ook langs Kasteel Eerde. Dit is een schitterende locatie en zeker de moeite waard om langs te fietsen. Maar een andere favoriete plek is het Stuw bij Junne, wat een rustgevende plek is dit en ook zo mooi aangelegd, echt bijzonder. Binnen de gemeente Twenterand is de omgeving bij het Veenmuseum, de Paterswal en het Hazepad erg mooi.

Wat mist je nog in Twenterand?

Ik mis eigenlijk niet echt iets in Twenterand, we hebben een mooie fiets omgeving met mooie natuur.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Eigenlijk kan ik het niet echt benoemen waar ik tijdens het fietsen aan denk. Soms aan de komende wedstrijden maar ook kan ik heel relaxed worden van het fietsen en genieten van de omgeving zoals de bossen, de koeien in de wei of mooie wildgroeibeplanting in de berm.

G. Brokelman