Hardenberg

Online bijeenkomst maatregelen Engbertsdijksvenen

Door de redactie

Op maandag 7 december vindt van 19.00 tot circa 20.30 uur een online informatiebijeenkomst plaats over de interne maatregelen binnen het natuurgebied Engbertsdijksvenen. De bijeenkomst staat in het teken van de historie van Engbertsdijksvenen en de bijzondere karakteristieken van dit hoogveenlandschap.

unknown

Cultuurhistorie en karakter van het landschap

De Engbertsdijksvenen heeft een rijke geschiedenis waar de mens een groot deel van uitmaakt. Tijdens de bijeenkomst vertelt Staatsbosbeheer hier meer over. Ook wil Staatsbosbeheer weten of de omgeving de cultuurhistorie zou willen terug zien in het landschap. Vanaf dinsdag 8 december tot en met zondag 3 januari kan dit worden aangegeven via de tweede interactieve kaart.

Aandacht voor proces en omgeving

Op 7 december wordt tevens teruggeblikt op de werkzaamheden van de afgelopen tijd, de opbrengsten van de eerste interactieve kaart, die tot en met 30 november in te vullen is, en krijgt de omgeving informatie over het vervolgproces om te komen tot het definitieve ontwerp. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt en naar verwachting wordt hierover in de loop van 2021 meer bekend.

Aanmelden verplicht

Deelnemen aan de bijeenkomst kan alleen op aanmelding. Dit kan tot 10 minuten voor de bijeenkomst via engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.