Twenterand

Omgaan met dementie

Door de redactie

Op donderdag 3 september start Evenmens Twenterand in Vroomshoop met de cursus 'Omgaan met dementie voor (schoon)zonen en -dochters van mensen met dementie'. De cursus biedt betrokkenen informatie en handvatten in de zorg voor een naaste met dementie.

Wanneer uw naaste dementie heeft, is het belangrijk om op een goede manier met deze ziekte om te gaan. Hoe kunt u hem/haar het beste benaderen? Hoe kunt u omgaan met dementie? En wat kunt u beter niet doen? Uit eerdere bijeenkomsten bleek dat deelnemers deze cursus als zeer waardevol ervaren. "Ik weet nu beter hoe ik er mee om moet gaan. Ik heb veel extra tips gekregen en goede handvatten waar ik in de praktijk wat mee kan", aldus één van de deelnemers. "Als ik een cijfer zou moeten geven, dan zou dat een dikke 10 zijn, en daarmee wil ik mijn waardering en bewondering uitspreken. Dit alles is van grote waarde en vooral voor diegenen die hun naaste nog thuis verzorgen. Wat kunnen zij hier veel mee doen". Tijdens de cursus worden te allen tijde de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Er wordt gewerkt in kleine groepen.

Na 3 september volgen nog cursusavonden op 17 september, 1 en 29 oktober en 12 november. De bijeenkomsten worden van 19.00 tot 21.00 uur gehouden in Dagbesteding 't Proathuus van Thuisgenoten aan het Oranjeplein 21-23 in Vroomshoop. Voor deelname wordt een eigen bijdrage gevraagd van 3,50 euro per avond. Meedoen? Meld je dan aan bij Evenmens Twenterand: info@evenmens.nl of 0546¿898372.