Twenterand

Noordik steekt Doe-dag in nieuw jasje

Door de redactie

Jaarlijks komen kinderen van basisscholen uit de regio een dag op bezoek bij het Noordik Vroomshoop. Basisschoolleerlingen zijn tijdens deze Doe-Dag voor één ochtend of middag een leerling van deze middelbare school. In verband met de coronamaatregelen word de Doe-dag dit jaar verspreid over vijf Doe-dagen.

Het Noordik biedt vmbo, mavo en havo en vwo onderbouw aan, waardoor er voor alle basisschoolleerlingen een gepast niveau gevolgd kan worden. Per Doe-dag komen er enkele basisscholen naar Het Noordik in Vroomshoop. Alle lessen gaan, in tegenstelling tot de vorige Doe-dagen, gewoon door. De basisschoolleerlingen worden verdeeld over de eerstejaars- en tweedejaars klassen om samen mét hen een drietal lessen te volgen. Zo heeft elke groep 8 leerling op deze dag een buddy, een huidige leerling van Het Noordik. De basisschoolleerlingen ervaren hoe het er binnen Het Noordik écht aan toegaat, zoals het volgen van theorievakken én praktijkvakken, maar ook de lokalenwisselingen, iedere les een andere docent en de pauzes.

De Doe-dagen vinden plaats op dinsdag 20 en 27 oktober, 3, 10 en 17 november. Ga je niet met je klas naar Het Noordik Vroomshoop, maar zou je graag een dag willen meelopen? Dat kan! Neem na de herfstvakantie contact op via vroomshoop@noordik.nl.