Twenterand

Nog deze maand inschrijven voor de Vroomshoopse Dorpskwizz

Door de redactie

De naderende primeur van de Vroomshoopse Dorpskwizz, een initiatief van de lokale Dorpsraad, mag zich steeds meer op een stijgende belangstelling verheugen. Er hebben zich inmiddels meer dan twintig teams opgegeven. Daarbij zijn bedrijven, buurten, straten en verenigingen. Ook worden nog de nodige familieteams verwacht, bestaande uit drie tot en met vijf personen.

Op de vrijdagavonden 22 en 29 november komen de 'de slimste mensen' uit Vroomshoop in actie in de theaterzaal van Het Punt. De items zijn inmiddels ook bekend. Sport, vakantie en vrije tijd, historie, actuele zaken en muziek zijn de onderdelen. Maar ook politiek en geschiedenis, topografie en Vroomshoop zelf komen aan de orde. Dan zijn er nog breinbrekers en beeldende vragen, die worden gesteld door bekende (oud-)Vroomshopers en ontbreken leuke doe-opdrachten niet. Wim Bremmer uit Hoge Hexel fungeert als quizmaster bij dit gezellige gebeuren met als afsluiting op 29 november live muziek van een rockband.

Lokale bedrijven stellen aantrekkelijke prijzen beschikbaar en daarnaast zijn er kaartjes te winnen voor lokale culturele activiteiten en voor thuiswedstrijden van de eredivisieclubs Eurosped, FC Twente en Heracles Almelo. De wisselbeker en de daarmee verbonden eeuwige roem voor de knapste koppen van Vroomshoop is natuurlijk het hoogtepunt van de Dorpskwizz.

Deelname kost 15 euro per team. Inschrijven kan nog tot 1 november via het www.dorpskwizzvroomshoop.nl. Daar en op Facebook wordt ook uitleg gegeven over de Dorpskwizz. Er kunnen maximaal 75 teams mee doen.