Twenterand

Nieuwe workshops Muziek op Schoot

Door de redactie

De bibliotheek Twenterand organiseert opnieuw 2 muzikale workshops voor ouders en hun baby of peuter. De workshops vinden plaats in de bibliotheek Vriezenveen aan de Jonkerlaan 4. Op woensdag 16 oktober van 9.00 tot 10.00 uur, voor ouders en hun baby (vanaf 9 tot 24 maanden) en van 10.30 tot 11.30 uur, voor ouders en hun peuter (vanaf 2 t/m 3 jaar).

De Bibliotheek organiseert deze workshops 'Muziek op schoot' vanuit het project BoekStart, dat ouders laat ontdekken dat het lezen van boekjes maar ook zingen samen met hun baby of peuter leuk en leerzaam is. Baby's die al vanaf ongeveer 6 maanden met boeken en liedjes in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van. Onderzoeken wijzen uit dat als aan jonge kinderen 15 minuten per dag wordt voorgelezen, hun woordenschat 5 keer groter is dan bij kinderen die niet worden voorgelezen. BoekStart is een succes in de bibliotheken van Twenterand. Dankzij een goede samenwerking tussen de bibliotheek en de Jeugdgezondheidszorg vinden veel ouders en hun jonge kinderen de weg naar de bibliotheek.

De workshops worden gegeven door muziekdocente Nelleke Roozenbeek.

Tijdens de workshops wordt er voorgelezen, gezongen en gespeeld met de baby of peuter. Ouders worden daarbij van harte uitgenodigd mee te doen. De toegang is gratis! Omdat er gewerkt wordt in kleine groepen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Stuur daarvoor een mailtje naar: vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl of meld je aan via de website www.bibliotheektwenterand.nl en dan via de agenda. Na deze workshops start Nelleke Roozenbeek bij voldoende deelnemers weer een cursus 'Muziek op Schoot' (5 lessen) in de bibliotheek van Vriezenveen. Deze cursus wordt op woensdagochtenden gegeven, de data zijn: 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november. Nadere informatie daarover via nelleke@kleinedeters.nl.