Twenterand

Nieuwe gedichtenbundel Wäit'ndjerk: Alle Vässies

Door de redactie

Op zaterdag 14 september wordt de nieuwe gedichtenbundel 'Alle Vässies' van Wäit'ndjerk (Derk Webbink) gepresenteerd tijdens de reünie van 650 jaar Vriezenveen. De reünie begint om 15.00 uur, de presentatie start rond 16.00 uur.

Wäit'ndjerk was tijdens zijn leven een markante persoonlijkheid en bekend bij veel Vriezenveners. Hij dichtte veel over de natuur, het geloof en oud-Vriezenveen. Er zit veel humor in zijn gedichten, waardoor zijn werk altijd luchtig bleef, al was hij soms wel filosofisch.

De nieuwe gedichtenbundel bevat de verzamelde gedichten van Wäit'ndjerk, nadat in 1987 al een gedeelte daarvan is uitgegeven. Deze bundel is al lange tijd niet meer te verkrijgen, en omdat er toch nog steeds vraag was naar de gedichten, hebben de kinderen Ineke, Anja en Bert en kleindochter Anke besloten om een nieuwe versie uit te geven. Deze uitgave is uniek omdat de gedichten ook zijn ingesproken op cd en sommige door Jan Nijkamp en Gerard Rohof zijn ingezongen/gespeeld. Deze cd krijgt u gratis bij de eerste vijfhonderd exemplaren van het boekje.

U kunt het boekje nog tot 13 september voor 16,50 euro in de voorverkoop bestellen door een mail te sturen naar waitndjerk@gmail.com. Tijdens de presentatie op 14 september en tijdens de bedrijvenbeurs op 18 en 19 september kunt u het boekje kopen. Daarna is hij verkrijgbaar bij de bibliotheek in Vriezenveen en bij het Museum Oud-Vriezenveen.