Twenterand

Muziek in Vroomshoop tijdens Open Monumentendag

Door de redactie

In het Kerkelijk Centrum Het Anker aan de Hoofdstraat 35 te Vroomshoop is op Monumentendag, zaterdag 14 september, weer het nodige aan muziek te beleven. Om te beginnen is er van 10.00 uur tot 14.00 uur voor orgelliefhebbers de unieke mogelijkheid om op het monumentale Van Dam orgel (het oudste monument van Vroomshoop, 120 jaar) te spelen.Meerdere organisten maken hier gebruik van. Eveneens zijn de graffito's onder de ramen in de kerk te bezichtigen (ontwerp van J.W. de Wit uit Ommen).

Om 14.30 uur zullen Esther van der Schee, Rein Vos van Avezathe en Albert Wessels hun traditionele Monumentendagmuziek voor viool, piano en zang ten gehore brengen. Naast de piano wordt dit jaar ook gebruik gemaakt van een klein kistorgel, dat Rein zelf gebouwd heeft. Esther en Rein vormen sinds 2006 een duo. Wekelijks repeteren zij in Vroomshoop.

Hun repertoire varieert van Barok tot Laat Romantiek. Ongeveer tien keer per jaar treden zij op. De samenwerking met Albert Wessels is in 2013 ontstaan. Met veel plezier vormen zij een regelmatig gevraagd gelegenheidstrio.

Op 14 september zullen Esther, Albert en Rein een gevarieerd programma verzorgen met o.a. muziek van Corelli, Beethoven, Schumann en Stravinsky.

De toegang is gratis.