Twenterand

Mud-run voor mensen met een extra hindernis

Door de redactie

Zorgboerderij De Koningshoeve uit Vriezenveen organiseert vrijdag 13 september voor de tweede keer een Mud Run voor mensen met een beperking. Een mooi parcours vol obstakels en heel veel modder.

Vorig jaar is het idee ontstaan vanuit de sportieve activiteiten bij de Koningshoeve. Sporten is goed voor lichaam en geest. Dat willen ze de mensen hier ook graag meegeven. Iedereen is erg enthousiast. In samenwerking met Fysio Twenterand is besloten ook dit jaar weer een eigen Mud Run op te zetten. Op de weilanden bij de locatie aan de Hammerweg trotseren mensen met een beperking samen met hun buddy het uitdagende hindernisparcours. "Hooibalen, pallets, onder een auto door kruipen en natuurlijk heel erg veel modder. Alle hindernissen worden door vrijwilligers gebouwd en met de ervaring van afgelopen jaar mooier gemaakt. Het parcours is absoluut niet gevaarlijk. Voor iedere deelnemer geldt: niks moet, alles mag."

Inmiddels komen de eerste aanmeldingen alweer binnen. Het maximumaantal deelnemers ligt op tachtig. Inclusief buddy zijn dit dus 160 mensen. Naast de run zelf zijn er deze namiddag diverse kraampjes met eten en drinken en is er muziek. De opbrengst gaat naar Stichting Kapande, die ondersteuning biedt aan kinderen en jonge moeders in Namibië.

Programma

16.00 uur: inloop; 16.30 uur: start eerste run voor deelnemers ouder dan achttien jaar; 17.00 uur: start run voor deelnemers tot achttien jaar; 17.30 uur: start tweede run voor deelnemers ouder dan achttien jaar.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site van Koningsrun (www.koningsrun.nl) De kosten bedragen dertig euro per koppel (deelnemer en buddy). Iedere deelnemer krijgt een T-shirt en een echte Koningsrun medaille. Aanmelden is mogelijk tot 1 september. Voor verdere informatie, of voor het aanmelden als vrijwilliger, kunt u mailen naar koningsrun@gmail.com of bellen met de Koningshoeve (0546-569241).