Hardenberg

MKB roept op tot ruime winkelopenstelling

Door de redactie

MKB Nederland roept de 22 gemeenten in de regio Zwolle, waaronder Ommen en Hardenberg, op om winkeliers toe te staan ruime openingstijden te hanteren. Dit moet middenstanders helpen het zoveel mogelijk rendement te halen uit het winkelen op afspraak.

MKB Nederland, regio Zwolle, heeft alle 22 gemeenten deze oproep per brief toegestuurd, naar aanleiding van de door het kabinet aangekondigde versoepelingen. Eén daarvan betreft het winkelen op afspraak. Aan de opening zijn wel voorwaarden verbonden en ook geldt nog steeds de avondklok. MKB Nederland pleit ervoor om de winkeltijden binnen die grenzen zo veel mogelijk op te rekken en dit actief aan de winkeliers te berichten. Veel winkeliers weten niet dat volgens de landelijke Winkeltijdenwet winkels van 6.00 tot 22.00 uur open mogen, van maandag tot en met zaterdag. MKB Nederland zou graag zien dat de gemeentes breed communiceren dat winkels de hele week tussen pakweg 7.00 en 20.30 uur open mogen. De omzet die vroeg in de ochtend of in de avond gedraaid kan worden, kan ontzettend veel betekenen voor de winkeliers.

Koopzondag

Ook pleit MKB Nederland ervoor om openstelling op zondag toe te staan, ook in gemeentes waar dit gevoelig ligt, op zijn minst tijdelijk tot winkels weer 'normaal' open kunnen. In verschillende gemeentes wordt deze mogelijkheid van 12.00 tot 17.00 uur geboden. Dit biedt de ondernemers de mogelijkheid om meer klanten te ontvangen, daarmee meer omzet te genereren en de geleden schade te beperken.