Twenterand

Lustrumeditie Forest Hill daverend succes

Door de redactie

Op zaterdag 22 juni schudde het terrein van de ijsbaan bij de Zandstuve in Vroomshoop op haar grondvesten. De mix van muziekstijlen zorgde op drie podium voor elk wat wils. Uiteindelijk passeerden ruim 2.000 bezoekers uit Vroomshoop en de wijde regio de poorten van het Forest Hill Festival, dat z'n eerste lustrum beleefde. Korte broeken en luchtige T-shirts domineerden als gevolg van heerlijke weersomstandigheden tijdens deze aangename midzomeravond in het bos De Zandstuve.

Bert Rutgers Photography

De lokale band Five and Dime opende om 17.30 uur het Festival en zette direct de toon met stevige rock 'n roll. Bettie Bravo toonde zich daarna echt een band met pit op de rockstage. Dit was de opmaat voor een aansprekend optreden op de Rock Stage met the Damned Few en de Status Quotes. The Damned Four uit Haarle kwam met een zangeres met de bravoure van Anouk en mede daardoor was het publiek dolenthousiast. Satus Quotes overtuigde en de gitaren jankten als vanouds. Mooi was het dat de finale op rockstage plaats vond met een heuse Vroomshoopse formatie. Jan Knapper en zijn muzikale vrienden van Forest Hill Rock Explosion gingen helemaal los.

In de nieuwe Chill Tent was het supergezellig en volkszanger Zwarte Jannes uut Drenthe zorgde voor veel sfeer. Dat deed ook BWESS, die zich als vertrouwde oude bekende helemaal waar maakte. Het Hammer Duo Decadent zorgde dat er volop gedanst werd in en bij de Chill Tent. Het prettig gestoorde duo Altijd Larstig en Rob Gas d'r op zorgden voor een feestelijke en druk bezochte finale in de Chill Tent.

De optredens op mainstage mochten gezien en ook gehoord worden. Duo Decadent trad daar ook op en zorgde met lekkere dansmuziek voor een flitsende start. DJ Sash! zorgde voor een internationale inbreng en in dit geval voor een Duits tintje. De Eurodance uit de nineties sloeg aan, evenals wereldhits uit het begin van de eeuw zoals Ecuador en Encore un Fois. De bekende Atmozfears zorgde voor de juiste stemming onder vele bezoekers. Het slotakkoord op mainstage was van Ran-D, die de ijsbaan in één grote dansende menigte omtoverde.

De organisatoren van het stichtingsbestuur van Forest Hill kijken samen met de vrijwilligers terug op een spetterend lustrum. Op naar de volgende aflevering van Forst Hill festival in 2010 is nu het devies.

Bert Rutgers Photography

Bert Rutgers Photography