Twenterand

Lezing over de Amish in de Suite

Door de redactie

Op maandag 16 maart is de heer Jouk Huisman te gast tijdens de ontmoetingsmiddag in de Suite, de zaal naast de Grote Kerk in Vriezenveen. Hij verzorgt dan een lezing over de Amish. De zaal is open vanaf 13.45 uur.

t SX10 IS JPEG

De heer Huisman heeft tijdens zijn reizen naar Amerika verschillende malen de Amish bezocht. Hij zal de aanwezigen met zijn boeiende verhalen een kijkje laten nemen in het ontstaan, de godsdienst en de manier van leven van de Amish. De Amish is een mennonitische, rigoristische protestantse geloofsgemeenschap in Noord-Amerika. Tijdens deze middag hoort en ziet u onder andere waarom hun manier van leven zo bijzonder is en wat de hedendaagse gewoonten van de Amish zijn. Aanmelden vooraf is niet nodig; u bent allen van harte welkom. De entreekosten zijn vijf euro inclusief koffie of thee bij binnenkomst en een drankje in de pauze.

De middag wordt gezamenlijk afgesloten met een bingo. Een ideale middag om geheel vrijblijvend kennis te maken met andere senioren in Vriezenveen. Voor meer vragen kunt u terecht bij Loes Leemrijse, welzijnscoördinator van ZorgSaam Twenterand 0546-481456 (in de ochtenden) of per mail: lleemrijse@zorgsaamtwenterand.nl.