Twenterand

Lever eikels in bij Tuinderij De Drie Berken

Door de redactie

Tuinderij De Drie Berken in Geerdijk zamelt weer eikels in voor hun varkens. Mensen kunnen hun eikels weer brengen voor een kleine vergoeding, 0,15 cent per kg. De eikels kunnen worden gebracht dinsdag en zaterdag, zolang de eikels uit de bomen vallen. Tuinderij De Drie Berken is gevestigd aan de Kolenmieten 6 in Geerdijk.

"Iedere herfst verzamelen wij eikels in. Wat is er nu leuker en leerzamer dan eikels te zoeken voor varkens. Voor kinderen is het leuk om te zien hoe de varkens de door hun verzamelde eikels opeten. Het is ook een leuke activiteit voor schoolklassen om zoiets te leren over wat agrariërs doen, en wat dieren eten. Met het inzamelen verdienen ze ook nog eens een zakcentje. Alle soorten eikels zijn welkom, het liefst met zo min mogelijk blad", laat Henk Huiskes van Tuinderij De Drie Berken weten.

"Leuk om te weten is dat varkens gek zijn op eikels. Ze eten bij ons liever eikels als brokjes. We voeren in de herfst zo'n twee maanden alleen eikels en gras. Dit proef je aan het vlees, het krijgt een zoet noten aroma', vertelt Henk enthousiast. Voor meer informatie over het bedrijf kijk op www.Tuinderijdedrieberken.nl